Projekt financovaný Ministerstvom školstva Slovenskej republiky

 

 

 

Metodika práce

 Vybrané potraviny

 Predúprava potravín

 Pracovné postupy

 Monitorovací kufrík

 

Úvod Metodika projektu Experimenty Fotogaléria

 

Predúprava potravín

      Pred samotným analyzovaním vybrané potraviny prešli predúpravou a potom sa v nich stanovovali príslušne parametra chemických látok.

      Paradajka :

  • paradajku sme pokrájali

  • roztlačili cez sito

  • získanú  šavu sme prefiltrovali s prídavkom aktívneho uhlia ( odstránenie farby )

  • analyzovali

      Cukríky :       

  • rozdrvili  na malé kúsky

  • previedli na roztok

  • roztok prefiltrovali

  • analyzovali

      Uhorka :

  • uhorku sme očistili

  • postrúhali na strúhadle.

  • získanú šavu  sme prefiltrovali

  • analyzovali

      Hruška :        

  • hrušku sme očistili

  • pokrájali na drobné kúsky a postrúhali

  • prefiltrovali získanú šavu

  • analyzovali

      Jablko :          

  • jablko sme očistili

  • pokrájali na drobné kúsky a postrúhali

  • prefiltrovali získanú šavu

  • analyzovali

      Mlieko :         

  • prefiltrovali s prídavkom aktívneho uhlia

  • filtráciu sme viacnásobne zopakovali do straty zafarbenia roztoku

  • analyzovali

      Šunka :          

  • rozdrvili v trecej miske

  • previedli vhodným postupom na roztok

  • analyzovali ( stanovenie pH, dusitanov a dusičnanov prebiehalo v nepreúpravenej forme šunky )

      Coca Cola :    

  • prefiltrovali s prídavkom aktívneho uhlia

  • filtráciu sme viacnásobne zopakovali do straty zafarbenia roztoku

  • analyzovali

Aktualizácia 12. 12. 2006